Pera Öğrenme, yetişkinlere yönelik sanat buluşmalarını çevrimiçi platforma taşıyor. Pera Müzesi koleksiyon sergilerini rehber eşliğinde 3 boyutlu olarak gezen katılımcılar, Osman Hamdi Bey’in ünlü yapıtı “Kaplumbağa Terbiyecisi” hakkında da bilgi edinecek. Çevrimiçi turlar 20 ve 27 Şubat’ta Zoom uygulaması üzerinden ücretsiz gerçekleşecek.
Pera Müzesi Öğrenme Programları, hazırladığı çevrimiçi atölyeler ve sergi turlarıyla evlerine kapanan sanatserverleri unutmuyor. Çocuk ve yetişkinler, öğrenci ve öğretmenler için düzenlenen atölyelerin yanı sıra, Covid-19 sürecinde sanata erişimi zorlaşan 60 yaş üzeri katılımcılara yönelik çevrimiçi sergi turları sunuyor. Pera Öğrenme ayrıca, nesiller arası diyaloğu geliştirme ve sanatı ulaşılabilir kılma ilkeleri kapsamında, farklı yaş gruplarını bir araya getiren özel atölyeler de düzenliyor.
Kaplumbağa Terbiyeci ile sanal buluşma
60 yaş üzeri katılımcılar için hazırlanan çevrimiçi sergi turlarının ilki, 20 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da yapılacak. Pera Öğrenme ekibi rehberliğinde gerçekleşecek turda, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndaki eserlerin yer aldığı “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisi ve Osman Hamdi Bey Bölümü, 3 boyutlu dijital sergi aracılığıyla çevrimiçi ortamda gezilecek. Katılımcılar, 17. yüzyıldan 20. yüzyıl başlarına uzanan bir dönemde, Avrupalı ressamların Osmanlı dünyasını ve Türkiye coğrafyasını betimleyen eserlerinin yanı sıra, Osmanlı sanatçılarının bu dönemde ürettikleri yapıtları da inceleme fırsatı bulacak. Ayrıca, Osman Hamdi Bey’in aynı koleksiyon dahilinde sergilenen eserleri ile ünlü “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosu hakkında bilgi edinecek.
Sanat ve kahve keyfi bir arada
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu “Kahve Molası” sergisine yönelik çevrimiçi rehberli tur ise 27 Şubat Cumartesi, saat 16.00’da gerçekleşecek. Katılımcılar, kahvenin keşfedilmesinden bu yana süregelen kültürel değerler ve ritüeller ile koleksiyondaki eserler hakkında detaylı bilgi edinecek. Çeşitli dönem ve türlerden 1000’e yakın parçayı barındıran bu koleksiyon, Osmanlı kültürünün nispeten gölgede kalmış yaratıcılık alanını önemli örnekleriyle gözler önüne seriyor. Özellikle de 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan bir zaman diliminde Kütahya çini ve seramik sanatındaki gelişim çizgisinin ayrıntılı biçimde izlenmesine olanak sağlıyor.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlik kontenjanla sınırlıdır ve katılım için rezervasyon gerekmektedir. Etkinlik linki kayıtta kullanılan e-mail adresine gönderilecektir.
Detaylı bilgi için: [email protected]
Share this content: